Om katteriet

Katteriet har bedrivit uppfödning i mycket liten omfattning. Vi är noga med att de som köper katter är nöjda med sina små älsklingar. I katteriet finns det oftast en kastrat hane som är ”konsult” till honorna och agerar som lek farbror till kattungarna. Det har hittills fungerat mycket bra.

Jag åker på utställningar för att meritera honorna men i liten omfattning. Målet är att uppnå champion status innan parningen. Alla honorna testas för de sedvaligaste åkommorna innan parning HCM skanning, FIP och Felv samt blodgruppering.

Hittills idag har enbart 3 kullar födds i Calenthes katteri.

Calenthes startades 1992 men första kullen kom inte förrän 2002 . Calenthes katteri är en mycket litet katteri som har en liten uppfödning av mer sporadiskt inslag. Calenthes katteri består idagsläget av en conich rex hona.

Vi avlar främst på meriterade katter med mycket låg inavelsgrad, låg sjukdoms historik på släktbasis, som är sociala , nyfikna och givetvis individuella.

Vi följer de rekommendationer som Sverak, jordbruksverket och länstyrelsen har för katthållning.

Vi vill att våra katter blir aktiva- sociala och mentalt stabila med en vacker utstrålning. En cornisch rex skall kunna vara aktiva .

 

 

Utlånad för avel

Cleo har varit utlånad till Goldéns Katteri vilket resulterad i en kattunge kull som registerades i kattorganisationen -independent och Hallandskatten

Våra katter

DSC_0606

 

Calenthes Cleopatra

"Cleo"

Cleo är en mycket social och trevlig liten hona. Hon är mycket självständig, nyfiken och busig. Hon kommer på inkallning när man ropar på henne och hon skriker högt när vi hanterar rått kött. Hon har varit på ett par utställningar och hon älskade tillställningen med uppmärksamheten. Hon fick 2 cac och har inte långt till att bli svensk utställningschampion.

stamtavla