Våra hundar

Nedan ser du en beskrivning av våra hundar som finns i kenneln.

Gladhoffe Alf

Affe 1 år

HUNDFAKTA

Namn: Gladhoffe Alf
Födelsedatum: 27 jui 2012
Ras: hovawart
Efter: KORAD FM Swedehof's Biarritz och hanen heter KORAD Hoffaortens Bradde.
Resultat: Ex 1+ BIM på utställning
Titlar: Inga titlar ännu
Hälsa:

Mentalt. Valpbeskrivning och Känd mentalstatus vid mentalbeskrivning

A höfter och 0 på armbågar

Inavelsgrad i kombinationen: 0%

Temprament   en snäll kille med hög energi och arbetsglädje. är mycket samaretsvillig och lyhörd. 

om Alf

Alf är en mjuk, mycket snäll men aktiv kille. Han har en snabb uppfattningsförmåga och gillar att jobba. Han är en stor mysig kille som älskar barn. Han är nyfiken och lite försiktig av sig.  Han har en stor slutledningsförmåga och hittar ständigt på nya bus. Han är kan bli lite tjuring när han vill få sin vilja igenom. Han har ett stort behov av varierad och regelbunden träning för att inte bli för rastlös. Han är glad i alla människor och djur. Han älskar att busa med alla i sin närhet. Han har genomfört mentalbeskrivning och visar inga rädsleattacker vilket gör att han räknas som en mentalt stabil hane.

Glimma - Pumitime's Alley

20180508_233739

HUNDFAKTA

Namn: Glimma -  Pumitime's Alley
Födelsedatum: 2012-10-15 
Ras: Pumi
Stamavla: SE22169/2013
Färg: Grå
Hälsa: HD A, ED ua, MH
Titlar: ÖKL: Excellent, CK, CERT, CACIB
Planeras: utställning + rallylydnad + lydnad

Om Glimma

Glimma är min första Pumi som Angelica Göbel hämtat i Trondheim i dec 2012. Kommer till uppfödaren och titta ner i valplådan och där satt en liten djävul med horn, svart och med öron rakt upp. 
Söt så jag nästan svimmade. Glimma är en väldigt energisk tik. Hon kan vara igång hur länge som helst. Att bli jagad av rottisar hör till favorit lekarna, för dom springer hon ifrån varje gång och fintar bort dem. Hon har en bestämd åsikt om mycket men har fantastisk mentalitet. Hon är tuff , orädd, och inget skrämmer Glimma i första taget. Hon har ett föremålsintresse som är stort. Leksaker och kampa är livet för henne, godis ok men inte mer. En så häftig hund!

Glimma överförs till Gladhoffe under 2016 då kämparglödens kennel behöver minska sitt flock antal av pumisar. Jag har önskat mig en Pumi som 50 års present.  Glimma har blivit Alfs stora favorit och de andra tikarna accepterar Glimma-

Gladhoffe Bonitha

 

unghund2

HUNDFAKTA

Namn: Gladhoffe Bonitha
Födelsedatum:  10 juni 2017
Ras: hovawart
Längd:  55 cm som 7 månaders valp
Resultat: BIR+ Ex1 off valp utställning april 2018
Titlar: 0
Hälsa och mentalt:

HD grad A, ED  grad 0

MH genomförd

Prov för försvarsmakten: ej godkänd

Inavelsgrad för kombinationen; 3, 5%

Inriktning: lydnad, spår, rallylydnad, nosework, sök 

Om Bonitha

Bontitha har en cool och härlig attityd. Hon har verkligen förmågan att kunna vara aktiv, koppla av och social men ändå mycket självständig. Hon får hänga med på de flesta aktiviteter med de övriga i ligan och accepterar allt med ett otroligt balanserat humör. Det skall bli mycket intressant att följa henne. 

 

Bonitha är mycket lik sin moder med att vara mycket nyfiken och lite försiktig av sig. Hon är mycket vaksam men balanserad. Hon har mycket energi och livslust. Hon har en stor slutledningsförmåga och hittar ständigt på nya bus. Hon är kan bli lite tjuring när man kräver hennes uppmärksamhet. Hon har ett mycket stort behov av varierad och regelbunden träning för att inte tappa intresset och tålamodet.  Hon är glad i alla människor och djur. Hon älskar att busa med alla i sin närhet. Hon har genomfört mentalbeskrivning och visar inga rädsleattacker vilket gör att hon räknas som en mentalt stabil tik.

Gladhoffe Alexia = avliden 1 september 2020

Alexia 1 år

HUNDFAKTA

Namn: Gladhoffe Alexia
Födelsedatum: 2012-07-26
Avliden: 2020-08-30
Ras: Hovawart
efter:

KORAD FM Swedehof's Biarritz och hanen heter KORAD Hoffaortens Bradde.

Hälsa:

B-höfter och 0 på armbågar

Sköldkörtelprov: 161107 = sköldkörtelvärde i normalstatus med negativ för antikroppar

Mentalt: Valpbeskrivning, Mentalbeskrivning med känd mentalstatus. Alexias MH-diagram

Titlar & Resultat:

inga ännu

ex 2 på utställning, BIR på utställning

Temprament en glad och tillgiven tjej som älskar att få vara med. Är nyfiken och tillgiven. Alexia älskar promenader. Hon behöver uppmuntran och stimulans för att bihålla intresset i lydnadsträningen. 
Antal kullar:

1 kull  se. Gladhoffe B-kull

Om Alexia

Alexia var en mycket glad och altert tik.  Hon var mycket nyfiken men lite försiktig av sig i nya miljöer. Hon är mycket uppmärksam och signalerade direkt om något ovanligt hände i området.

Hon hade mycket energi och livslust. Hon hade en stor slutledningsförmåga och hittade ständigt på nya bus. Hon kunde bli lite tjuring när hon krävde vår uppmärksamhet. Hon hade ett mycket stort behov av varierad och regelbunden träning för att inte bli för rastlös. Hon är glad i alla människor och djur. Hon älskar att busa med alla i sin närhet. Hon hade genomfört mentalbeskrivning och visar inga rädsleattacker vilket gör att hon räknas som en mentalt stabil tik.

Alexia avled hastig efter att hon fått upp står av ett vilt troligtvis en hare. Hon gick över e4an och när hon skulle ta sig hemåt igen blev hon påkörd. Hon tog sig 300 meter upp i skogen innan livet försvann. Hon hittades efter 8 dagars intensivt sökande.