Tjh SvUch Scandernas Svarte Uffe

002

 

Uffe kom till oss efter långväntan (2 år). Uppfödaren bedömde att en hane passade oss bäst. Denna underbara kille har från första dag prövat och testat hållbarheten både i leksaker, tillbehör, interiörer och vårt ledarskap kontinuerligt under hela sin levnadsperiod. Han kom att bli våran läromästare i det mesta. Han hade en mentalitet där han visade att han kunde spara på sina krafter men i de mest oväntade situationer uppnådde han en oerhörd energi, uppfinnerikedom och fann lösningar på mycket som vi inte trodde var möjligt. Han satte respekt i de flesta med sin storhet, lugna framtoning och tydlighet. Han fick avsluta sitt liv efter en korttids sjukdom (blev blind). Han  har lämnat ett oerhört stort tomrum efter sig.

 

Golden´s Uniqua

unicua22

 

Denna dam -Uniqua-  kom till oss efter att hon blivit för dominant i ett annat katteri. Hon vann många utställningar och fick fina titlar under sina mest aktiv karriär.

 Här levde hon under många år och under de sista åren fick hon leva som en fri "bondkatt" och hon kom på inkallning varje gång vi ropade. Hon skulle alltid sova under täcket på natten med matte. Hon hade svårt att klara av alla hundarna och började protestera med att urinera inne.

 

Douglas

Douglas var en huskatt med blandning mellan huskatt och cornish rex

Han var en otroligt bra jägare, social och trevlig men tillföljd av hans nyfikenhet dog han för tidigt.

Han blev lite över 1 år gammal. 

 

Arankas actor full of activity

 

pulin boris  1 år

Boris kallades denna lilla kille. Han var min första hund efter en bilolycka. Han fick mig att inse att ledarskapets viktighet. Jag fick gå valp och vardagslydnads kurser flera gånger för att få stöd i träningen. Han utmanade hela tiden alla regler med sitt morrpratande och egensinnighet. Han tydde sig till några få personer i min närhet och andra personer såg han inte. Han hade mycket starka viljor som fick hanteras med omriktat ledarskap för att han inte skulle ta över i familjen. Flera gånger fick jag backa i ledarskapsträningen till valplydnasnivå eftersom han var så tjurig. Han älsakde agility, lydnad men tyvärr insåg jag försent att det var just valltekniken som var hans huvudgren. Pälsen lämpade sig dock inte för norrlandsklimatet med alla barrskog som nässlade sig in i hans dreddlocks.

 

Calenthes Busiris

 

 

unicqua+ bus1

 

 

Bus såldes som kattunge till en man i Stockholm som ångrade sig efter 1 vecka då han ansåg katten vara för aktiv och pratsam. Han köptes tillbaka men under sommaren råkade han ut för en olycka och bröt benet. Detta gjorde att han fick bo kvar hos mig.

Tillföljd av resttllstånd efter benbrottet med felställningar och smärta fick han somna in. Han lämnade ett stort tomrum efter sig.

 

Swedehof´s Biarritz

DSC_0430

* 2006-06-27  2019-04-22

Bia är en kärvänlig och mycket fjäskig hund. Hon älskar att träna men säger inte nej till en mysstund. Hon behöver motiveras i träningen och blir lätt överglad. Hon behöver regelbunden varierad motion och träning för att inte bli för slö. Hon är mycket följsam. Hon har dock en mörk sida där mattes inflytande bleknar bort och det är när hon ser rådjur eller räven. Detta gör att hon alltid är i långlina när vi vistas i skogen, i hagar m.m. Hon är en dominant tik och är inte så förtjust i alla hundar utan har en mindre hundkrets som hon accepterar. Hon är mycket följsam och lyhörd till människor. Hon har inga rädsle eller aggressions tendenser utan räknas som en mentalt stabil tik enligt de mentaltester som genomförts. Bia är i flocken en dominant tik.

Veterinärer har dock intygat att Bia är i gott fysiskt skick trots hennes åldervid 10 års ålder. Bia somnade in 22 april efter en korttids sjukdom troligtvis njursvikt pga. ålder. Hon var pigg och hängde med i flokens tempo fram till 2 veckor innan hon somnade in.