Tiken; KORAD FM Swedehof's Biarritz

DSC_0430

efter

KORAD LPI LPII NO UCH SE UCH Elliegårdens Black och Qenzo - KORAD Swedehof's Alfa

Förväntat utfall av kombinationen

 Mentalt stabila, träningsvilliga hundar med stor nyfikenhet och uppmärksamhet, låg sjukdomsprognos, men kan ej garanteras. Hundar men en härlig balans av att kunna vara aktiv men även kan koppla av.

Inavelsgrad

Inavelsgrad mellan föräldradjuren: 0,4 %

Inför leverans

* Vaccination 1 gång av 2 gånger vid 7 veckors ålder

* Veterinärbesiktade inför flytten till det nya hemmet

* Avmaskade 3 gånger innan leverans

* Mentalbeskrivning för valp vid 8 veckors ålder (enl. SKK modellen)

* "Dolda fel" försäkrings via IF Försäkring

Uppskattnings gåva

Har du köpt en hund från oss får du ett persentkort när du har genomfört AD/HD röntgen, mentalbeskrivningen och en officiell hundutställning när hunden är mellan 12-18 månader. Resultatet skall visas på SKK hunddata.

Gladhoffe Aston

Aston 5½ m , leker

Svart hane

Aston är hanen med på bröstet och ett par vita tår. Aston är en mer mjuk lugn, följsam kille.  Han har visat sig kunna sortera och finna lösningar i träningssituationer. Han uppfattar vad han skall göra men kan vara tjurig. Han är en trygg kille med tassarna på jorden. Han är en mer familje-gårds hund men behöver ändå regelbunden träning för att bli en mer lydig och social hund.  Aston bor numera utanför Luleå / Norrbotten på en hästgård. Hans stora uppdrag är att bevaka gården, garaget och signalera till familjen när något händer.

Test/ Prov/ Tävling/  Utställning Resultat
Höft och armbågs röntgen 140213 HD A & ED ua
 Kasterad  2014
   

Gladhoffe Alf

Alf 5½m,f

Svart hane

Alf har helsvart hane. Han har visat sig ha stor arbetsmotor, drivkraft, framåtanda och envishet. Han har visat sig ha en mer energi och behöver lugna och mjuka metoder för att inte hamna i stress. Han lämpar sig till lydnad,spår, sök, servicehund m.m. Han vill vara sin förare nära och är mycket följsam. Han älskar alla nyheter och är villig till det mesta. Han är inte nöjd med att enbart vara en familje-gårdshund. Alf bodde ett tag i Strömsund / Jämtland men bor nu med uppfödaren som kommer att träna honom. Alf är en tydlig med vad han vill genom att skällar när han är trött, hungrig, nödig och rastlös.

 

Test/ Prov/ Tävling/  Utställning Resultat
Höft och armbågs röntgen 140325 HD A & ED ua
 Mentalbeskrivning  Känd mentalstatus
 

Utvärdering av A-kullen

Denna kombination har visar sig vara mer socialt tillgängliga, älskar människor, mycket nyfikna och kreaktiva, har en hög energi . Kombinationen är lämpliga för gårdshundar med aktivt familjeliv. De är vänligt sinnade hundar. Kombinationen har visat sig dock inte klara de högre kraven för  bla; högre brukstävling och hemvärnet men mer för bla; lydnad, nosework och rallylydnad. Hälsomässigt  har denna kombination visat sig vara sunda och friska. Tyvärr har bara halva kullen genomfört mentalbeskrivning och 3/4 har röntgats samt ½ kullen har genomfört utställning medd fina resultat.

(utvärdering gjord efter 4 år)

 

Hanen: KORAD Hoffaortens Bradde

Bradde11

efter

KORAD LPI LPII SE UCH Nasherhaus Aucassin - och LPI Mytologins Jilona

Födelsedatum A-kullen

 26 juli 2012

Stamtavla för A-kullen

Gladhoffe A-kull

Gladhoffe Alexia

Gladhoffe Alf

Gladhoffe Aston

Gladhoffe Albin

KORAD FM Swedehofs Biarritz

SE49325/07

KORAD LPI LPII NO UCH SE UCH

Elliegårdens Black

KORAD Swedehof's Alfa

KORAD Hoffaortens Bradde

SE41876/2009

KORAD LPI LPII SE UCH

Nasherhaus Aucassin

LPI  Mytologins Jilona

Gladhoffe Albin

Albin 5mg

 

Smt hane

Albin var den enda hanen som föddes och var två färgad. Han har tidigt i kullen en lugn, trygg kille som fick de andra att lugna ner sig. Han var den som tillsammans med Aston beskådande om det hände något nytt innan de gick fram och undersökte händelsen. Han älskar barn och satt gärna ner för att bli klappad. Idag bor han på en hästgård tillsammans med två andra hundar. Han har lärt sig jaga råttor och går lydnadskurs med matte. Han har visat på stor uppfinnerikedom och slutledningsförmåga som överträffar Mattes vildaste fantasier. Albin bor numera i Skurup / Ystad.Hans stora uppdrag är att övervaka gården och signalera när något händer på gården.

Kastrerad

 

Gladhoffe Alexia

Alexia 1 år

 

Smt tik

 Alexia är tiken i kullen som kommer att stanna kvar i Gladhoffes familj. Hon är en mjuk följsam liten tjej med mycket hopp i benen. Hon har visat att hon har sin moders slutledningsförmåga och kvickhet. Hon har vid flera tillfällen visat sina bröder svagheterna i valphagen men fått dem att pröva hållbarheten. Hon backar inte för lite bus och tar eftersnacket med husse och matte. Hon tar gärna skydd bakom stora Uffe när mamma Bia är för tuff mot henne.

Hon kommer at träna lydnad i olika former, spår och sök om matte får sin vilja igenom.

 

Test/ Prov/ Tävling/  Utställning Resultat
Höft och armbågs röntgen 140325 HD B & ED ua
 Mentalbeskrivning  Känd mentalstatus
 Utställning - HP, exl 1

 

 

Resultat för A-kullen

Namn Valpbeskrivning utst unghund Röntgen Mentalbeskrivning Utst. unghund Utst.vuxen Övrigt
Gladhoffe Alexia genomförd Ex 2  HD B &  ED ua genomförd  HP, BIR   Ex 1 godkänt intagninsprov patrullhund
Gladhoffe Alf genomförd   HD A & ED ua genomförd HP, BIM Ex 2  
 Gladhoffe Aston  genomförd    HD A & ED ua        kasterad
 Gladhoffe Albin  genomförd    HD A & ED ua        kasterad