Bloggkalender

Blogg

Valpkurs

Båda Alf och Alexia är med på valpkursen som jag är medverkande i. De är träningsobjekt och visningskundar  för valparna på kursen. De sköter sig exemplariskt och är jätte duktiga.  det är en perfekt träning för Alf och alexia att träna kontaktövningar, inte dra i koppel när det finns valpar som stör runtomkring.


Instruktörsutbildning

Nu börjar hundinstruktörsutbildningen som pågått under 1½ år lida mot sitt slut. Det har varit roligt, lärorikt, nyttigt men lite utdraget som tyvärr har tröttat ut mig.  Det är med både sorg i hjärtat och lättnad när kursen avslutas. Det innebär att jag kommer att hålla valp och vardagslydandskurser i klubbens regi. Jag kommer dock att fortsätta utbilda mig inom hundmentalitet då det ligger mig varmt om hjärtat.


Mentalhelg med mentaldomaren Torsten Örnklo

Har via Njurunda Brukshundklubb varit på en helt fantastisk helg i hundmentalitet tecken. Det var verkligen stärkande för självkänslan att bli bekräftad om mitt eget hundkunnande om hundars mentalitet.  Vi fick tips på olika hundövningar för att stärka hundars självförtroende som vi kan använda i hundkurserna.  Jag fick förmånen att ha med Alexia på kursen men Alexia visade inga större felbeteenden som behövde Torstens sepcialvård. Det var intressant att höra hur hundfostran och hundträning bedrivs på olika orter i Sverige, tolkningen hur fostran /träning kan göras är verklingen olika i landet. 


Bia träffade sin blivande hane

Nu har Bia träffat sin tilltänkta hane. Första träffen var Scobby Doo överlycklig men tyvärr var det inte ömsesidigt. Dag 2 - 4 var Bia mer flörtig, bjöd upp och lekte med Scobby Doo. De delade kroppsvätskor vid några tillfällen. Nu håller vi tummarna på att det blir valpar. 


kommande parning

Bia kommer att träffa sin blivande "make" under mitten - slutet av september. Under slutet av oktober kommer vi kunna meddela om det blir  Bia + Scobby-doo bebisar. nu håller vi tummarna allt går bra. Hon kommer att träffa veterinären på måndag för veterinärbesiktning innan parningen genomförs. 


Kurser och träning

Alf genomför idag  apell- och brukslydnadsträning. Han är mycket lydhörd, intresserad och aktiv på träningarna. Alexia är idag en av hundarna på instruktörskursen vilket innebär att det är främst vardagslydnad och socialträning som pågår. Hon står på väntelista för en tävlingsinriktad lydnad alternativt nästa apell-brukslydnadskurs.  


En månad

Efter en månad på den nya adressen har hundarna börjat klimatisera sig bra. De älskar rasthagen på 150 kvm. Jag tycker de har blivit lugnare och inte riktgit lika stressade som de kunde vara tidigare. De har full koll på vägen in till gården men trots det har vi satt upp larm. Vi kommer snart att påböja renoveringen av stallet på 20 kvm med tillhörande hundgård. Vi funderar även på att hägna in resten av tomten mot skogen till eftersom vi har mycket vilt i skogen. 


Ny adress

Vi flyttar till en mindre gård norr om Sundsvall. Hundarna får mer utrymme.Detta har medfört att hundarna har fått 100% semester under den varma sommaren.Vi påbörjar hundträningen igen när värmen blir mer behaglig för hundarna. Peter blir hundförare på Alf. 


Alf

Alf är helt klart en 100% brukshund som behöver en motionsrunda på minst 5 km eller lydnadsträning varje dag för att inte bli för rastlös inomhus. Han är oerhört lätt arbetad i lydnaden och rolig att träna. Han har långa dialoger när han tvingas vara uppbunden och totta på de andra hundarna som tränar. Han är positivt inställd till alla hundar, katter och människor. Med barn blir han lätt orolig men är snäll och för långa dialoger i kapp med barnen som skriker/ skrattar eller springer. Han behöver en mycket van hundförare som har ett aktivt liv. 

 RSS

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik