Bloggkalender

Blogg

Jakten på avelshane

Bia har hittaqt sin avelshane och parning planeras under hösten 2015, se Gladhoffe B-kull


Patrullhundsutbildning

Gladhoffe Alexia går nu sin första patrullhundsvecka med internatvistelse. Hon får träna basträning, lydnad, markeringsövningar m.m. under veckan. Det är lite synd att inte Bia kan följa med som tränngsvecka men det får vi träna på hemma. 


Jakten på avelshane

Jakten på avelshane har nu fått sitt mål och hanen är klar. Hanen kommer från en uppfödare som jag har hyst stor beundran för under många år. Biarritz uppfödare som jag har stor respekt för har varit vid talad i jakten på en avelshane. Tyvärr är denna hane inte så meriterad men det hänger mer på ägaren än hundens kvaliteér. Jag har fokuserat på stamtavlan, mentalbeskrivningen/korningen, inavelsgraden, höftresultatet samt hundägarens beskrivning av hunden. 


Aktiv i Brukshundsklubben

Jag blev invald som vice ordförande i Njurunda Brukshundsklubb och Mellannorrlands Distriktet under 2015. Mitt mål är att få en fungerande aktiv föreningsverksamhet där medlemmarna känner att de får utvecklas som hundägare.  Jag har en högre önskan om att försöka få bort mycket av de falsk spel som kan pågå i klubbar, det söndrar bara sönder föreningsutvecklingen och medlemmarna flyr till sist.


Jakten på avelshane

Jag håller på att jagar en avelshane till Biarritz. Det blir hennes sista kull. Kriterierna är låg inavelsgrad i kombinationen, har gärna en kull tidigare, någon meriter behöver finnas för att  visa på tillgänglighet och samarbetsvilja, godkänd höftstatus  enligt hoffe klubben, m.m.

Biarritz kommer att veterinärbesiktas innan parningen, för att kontrollera att hon är i fysisk fas för en kull. 


Jaktprov hemma

Biarritz och katten Cleopatra har visat sig vara riktga jaktvänner. När Cleo jagat fram våra "illegala indvadrare" i huset och terroriserar dem hårt och länge, Bia kommer och avslutar livet på de små mössen snabbt och effektivt.  Hon äter inte upp dem utan lämnar dem till mig. Jag får sedan göra en liten liksvepning och formell begravning allt under Bias kontroll.


Utställning

Gladhoffe Alexia och Gladhoffe Alf har deltagit på utställning. Alxia fick HP + Bäst i ras (BIR) och Alf fick HP+ Bäst i motsatt kön (BIM).


Dräktighet

Bia är inte dräktig. Det blir inga valpar mellan Bia och Scobby Doo. Det är med sog i hjärtat som vi meddelar detta. Kombinationen hade varit mycket intressant både utställnigsmässigt, mentalt och träningsmässigt. Vad gällande tävlingsegenskaper hänger det mycket på hunden och föraren så det går inte att uttala sig om. 


Kurs med Barbro Börjesson

Har nu genomfört en helgkurs med hundgurun Barbro Börjesson om hundbeteenden, fostran och metoder för att få en bra kommunikation med hunden. Det var en lärorik kurs som bekräftar ännu en gång mina egna tankar och erfarenhet om hundfostran och utveckling. Vi skall nu ses en gång om året för att tillsammans jobba med hundförare som har kommunikationsbrister med sin hund. RSS

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik