Bloggkalender

Blogg

Livmodersinfektion

Bia har drabbats av akut livmodersinfektion är nu kasterad och under konvalicent. Operationen har varit tuff och konvalicenten kommer att ta sin tid.  Bia fyller 10 år under sommaren 2017.


Kompaniövning (KFÖ)

Nu har jag och Swedehof´s Biarriz (Bia) genomfört årets kompaniövning. Bia fick genomföra patrullering i stadsmiljö för att markera var "terroristerna" låg och tryckte. Trots att majoren hade lagt patrulleringsområde runt hunddagiset så klarade Bia av att hitta "terroristen".  Hon markerade fint var han låg och soldaterna gick in och buntade ihop honom.  Bia var med när vi intog torget i Härnösand och charmade många i publiken. 

Vid ett tillfälle fick jag godkännade att avvika från uppdraget för att handla på Åhléns. Jag klivier in på Åhléns  iklädd i splitterdräkt (8-10 kg), stridsväst (8-12 kg) och ryggsäck (6-10 kg) samt med svartmålade i ansiktet. Hela Åhléns stannade upp. Alla kunder och viss personal stod och gapade. Jag fick gå före hela kön.

När vi kom till Sundsvall och intog västermalms gymnasium klarade hon av att patrullera runt hela området för att tillsist finna en "terrorist" som låg gömd under en buske.  Även under denna kompaniövning visade Bia att hon är 100% skottfast när KSB och Ak4:orna gick av med fullt tryck. Domarna- Majorerna var imponerade över hennes coola inställning. Hundtjänstbefälet bedömde att Bia kommer att klara nästa års kompaniövning också, trots hennes ålder på 9 år eftersom hon är så pigg och alert. 

Min summering är att vill du gå ner i vikt och få betalt, gå med i hemvärnet och genomför en GMU (grundläggande millitärutbildning, 3 mån eller  GU (grundläggande utbildning, 14 veckor) , delta på kompaniövningarna.

 

 


Hundhus

Vi håller på att renovra hundhuset för Gladhoffes hundar. Hundhuset består i 2 stora boxar och en mindre box. De stora boxarna klarar max 3 stora hundar och den lilla boxen klarar en stor hund eller flera mindre hundar.  Den lilla boxen med uteplats kommer att få nättak för eventuella rymmare. De andra uteplatserna är byggda i ameringsnät så hundarna klarar inte klättra över. 

Jag har passat hundar åt kompisar vars hundar har svårt för de större hundpensionaten, men jag ser gärna att man prövar med de vanliga hundpensionaten först. 


RSS

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik