Bloggkalender

Blogg

Livmodersinfektion

Bia har drabbats av akut livmodersinfektion är nu kasterad och under konvalicent. Operationen har varit tuff och konvalicenten kommer att ta sin tid.  Bia fyller 10 år under sommaren 2017.


våren program

Under våren blir det mer träning på hundklubbarna och i skogen på helgerna för hundarna.

Jag delar upp flocken så att hälften får följa med på hundklubbarna åt gången. Det är främst onsdagar och torsdagar som blir hundträningsdagar på klubbarna.


summering av vinern 2016/2017t

Under vintern 2016/2017 har vi tränat lydnad i stadsmiljö på helgerna. Det är en perfekt störningsträning och det är plogat. Vi får  mycket beröm av de äldre pensionärer som är ut och handlar. Jag tycker det är viktigt att vi med brukshundar visar mer vad vi gör med våra hundar. Det är bra att vi har en klubbstuga och marker men det är oerhört viktigt att involvera vår träning i stadsmiljön för att få stabila hundar och att visa upp brukshundsklubbens fina verksamhet.

Vi tränar nosework på hemmaplan och klubben. Vi har preparerat gårdshuset med 4 olika banor och svårighetsgrader. 

Vi har vid några tillfällen under vintern prövat att dra sparken på vägen.  Detta år tog jag inte alla 3 hoffarna samtigt, utan 1- 2 åt gången. Det gick lite väl fort med alla hundar på en gång och jag vill överleva:-)

Vi har pulsat i skogen för att bygga muskler regelbundet, med lösa hundar  men med torkad kyckling i fickorna. Då har hundarna fullt fokus på mig. Jag har testat att sätta en ko-klocka på halsen på den hund som sticker mest efter viltet och det har haft en mycket gynnsam effekt.

 

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik