Blogg

Dräktighet

Bia är inte dräktig. Det blir inga valpar mellan Bia och Scobby Doo. Det är med sog i hjärtat som vi meddelar detta. Kombinationen hade varit mycket intressant både utställnigsmässigt, mentalt och träningsmässigt. Vad gällande tävlingsegenskaper hänger det mycket på hunden och föraren så det går inte att uttala sig om. 


Kurs med Barbro Börjesson

Har nu genomfört en helgkurs med hundgurun Barbro Börjesson om hundbeteenden, fostran och metoder för att få en bra kommunikation med hunden. Det var en lärorik kurs som bekräftar ännu en gång mina egna tankar och erfarenhet om hundfostran och utveckling. Vi skall nu ses en gång om året för att tillsammans jobba med hundförare som har kommunikationsbrister med sin hund. 


Valpkurs

Båda Alf och Alexia är med på valpkursen som jag är medverkande i. De är träningsobjekt och visningskundar  för valparna på kursen. De sköter sig exemplariskt och är jätte duktiga.  det är en perfekt träning för Alf och alexia att träna kontaktövningar, inte dra i koppel när det finns valpar som stör runtomkring.


Instruktörsutbildning

Nu börjar hundinstruktörsutbildningen som pågått under 1½ år lida mot sitt slut. Det har varit roligt, lärorikt, nyttigt men lite utdraget som tyvärr har tröttat ut mig.  Det är med både sorg i hjärtat och lättnad när kursen avslutas. Det innebär att jag kommer att hålla valp och vardagslydandskurser i klubbens regi. Jag kommer dock att fortsätta utbilda mig inom hundmentalitet då det ligger mig varmt om hjärtat.

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson