Bloggkalender

Blogg

Mentalhelg med mentaldomaren Torsten Örnklo

Har via Njurunda Brukshundklubb varit på en helt fantastisk helg i hundmentalitet tecken. Det var verkligen stärkande för självkänslan att bli bekräftad om mitt eget hundkunnande om hundars mentalitet.  Vi fick tips på olika hundövningar för att stärka hundars självförtroende som vi kan använda i hundkurserna.  Jag fick förmånen att ha med Alexia på kursen men Alexia visade inga större felbeteenden som behövde Torstens sepcialvård. Det var intressant att höra hur hundfostran och hundträning bedrivs på olika orter i Sverige, tolkningen hur fostran /träning kan göras är verklingen olika i landet. 


Bia träffade sin blivande hane

Nu har Bia träffat sin tilltänkta hane. Första träffen var Scobby Doo överlycklig men tyvärr var det inte ömsesidigt. Dag 2 - 4 var Bia mer flörtig, bjöd upp och lekte med Scobby Doo. De delade kroppsvätskor vid några tillfällen. Nu håller vi tummarna på att det blir valpar. 


kommande parning

Bia kommer att träffa sin blivande "make" under mitten - slutet av september. Under slutet av oktober kommer vi kunna meddela om det blir  Bia + Scobby-doo bebisar. nu håller vi tummarna allt går bra. Hon kommer att träffa veterinären på måndag för veterinärbesiktning innan parningen genomförs. 


Kurser och träning

Alf genomför idag  apell- och brukslydnadsträning. Han är mycket lydhörd, intresserad och aktiv på träningarna. Alexia är idag en av hundarna på instruktörskursen vilket innebär att det är främst vardagslydnad och socialträning som pågår. Hon står på väntelista för en tävlingsinriktad lydnad alternativt nästa apell-brukslydnadskurs.  

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik