Blogg

Söndagspträning

Hela dagen har kantats av hundtema i olika former

  • Patrullhundsutbildning i Härnösand med Gunnel Crona och Alexia. Peter fick vara hemma och fixa volvon  som behövde lite handpåläggning. Vi tränade lite lydnad, plastliggning och ljudfigurant träning. Alexia behöver mer platsläggning och figurantträning.Hon behöver lyckas i all sin träning för att växa i sin självkänsla. Hon är en försiktig tjej som gärna gömmer sig bakom "mamma" Bia. Bia fick vara med i basträning och markerade figuranten när Alexia jobbade.
  • Instruktörsutbildning i Matfors med  Anette Wengelin på eftermiddagen med Alf och Alexia. Bia valde att vara hemma med husse och ett färskt tuggben. Alf fick pröva på sökträning med figurantmöte i skogen. Han var lite fundersam första gången han kom lös i skogen men efter 3:e figuranträffen blev han riktigt glad och tyckte detta var hur kul som helst. Alexia fick ett litet uppletande att hitta mattes vante i skogen och hon lyckades. 


Lydnads lördag

Under lördagen tränade Alf, Alexia och Bia lydnad på Njurunda brukshundsklubb.

  • Alf fick mest träna positioner, linförighet, att ta apporten och hopp. Han var som vanligt full av arbetsglädje, ivrig och spontan i sina handlingar. Han uppfattar saker relativt snabbt.
  • Alexia fick träna linförighet, hopp och att ta apporten. Hon är lite mer försiktigare men ändå full av arbetsglädje. Linförigheten och hoppet sitter mer och mer. Nu när snön smälter bort är det läge att bärja med framförgåendet.
  • Bia fick hela lydnadsprogram 1 och vi testade lite kryp samt apportering. Hon är som vanligt lite seg men blev piggare efter lite kamp med matte.


Träningens tecken

Denna helg har det varit hundträning med stort fokus.

På lördag gjorde vi spårinvigningen för i år. Alf, Alexia och Bia fick alla var sitt kortare spår på runt 5-600 meter i kuperad skogsterräng. Vi avslutade hela kalaset med uppletande i skogen på nybörjarvis. vi tränade med Anna Zetterqvist.

Under söndagen blev del lydnad, budföring och uppletande för Alf och Alexia med Anette Wengelin

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson