Bloggkalender

Blogg

Kompaniövning (KFÖ)

Nu har jag och Swedehof´s Biarriz (Bia) genomfört årets kompaniövning. Bia fick genomföra patrullering i stadsmiljö för att markera var "terroristerna" låg och tryckte. Trots att majoren hade lagt patrulleringsområde runt hunddagiset så klarade Bia av att hitta "terroristen".  Hon markerade fint var han låg och soldaterna gick in och buntade ihop honom.  Bia var med när vi intog torget i Härnösand och charmade många i publiken. 

Vid ett tillfälle fick jag godkännade att avvika från uppdraget för att handla på Åhléns. Jag klivier in på Åhléns  iklädd i splitterdräkt (8-10 kg), stridsväst (8-12 kg) och ryggsäck (6-10 kg) samt med svartmålade i ansiktet. Hela Åhléns stannade upp. Alla kunder och viss personal stod och gapade. Jag fick gå före hela kön.

När vi kom till Sundsvall och intog västermalms gymnasium klarade hon av att patrullera runt hela området för att tillsist finna en "terrorist" som låg gömd under en buske.  Även under denna kompaniövning visade Bia att hon är 100% skottfast när KSB och Ak4:orna gick av med fullt tryck. Domarna- Majorerna var imponerade över hennes coola inställning. Hundtjänstbefälet bedömde att Bia kommer att klara nästa års kompaniövning också, trots hennes ålder på 9 år eftersom hon är så pigg och alert. 

Min summering är att vill du gå ner i vikt och få betalt, gå med i hemvärnet och genomför en GMU (grundläggande millitärutbildning, 3 mån eller  GU (grundläggande utbildning, 14 veckor) , delta på kompaniövningarna.

 

 

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik