Bloggkalender

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
pendemins tecken
Livmodersinfektion
våren program
summering av vinern 2016/2017t
Kompaniövning (KFÖ)
Föreningscoach & instruktör
Letar vidare
Kennelkonsulenter
Hundhus
Jakten på avelshane

Kategorier
hundrelaterat
hundträning
om mig

Arkiv
2021
2017
2016
2015
2014
2013

Blogg

pendemins tecken

Under 2020 har vi covid-19 pandemin som har satt stopp för utställningar, tävlingar och andra prov. Det har medfört att möjligheterna för att meritera hundarna och tävla har fått ställas på paus.

Under 2020 avled även våra kära Alexia som förvirrat sig ut på E4an. 

 

Detta har medfört att vi har fått göra nya planer för kennel Gladhoffe. Bonitha kommer att meriteras för att sedan kunna avgöras om hon kan gå i avel. Det kan bli aktuellt med nyinköp av tik till kenneln, men då kan det bli aktuellt att ta hjälp av våra grannländer för att finna ett lämpligt alternativ.


Livmodersinfektion

Bia har drabbats av akut livmodersinfektion är nu kasterad och under konvalicent. Operationen har varit tuff och konvalicenten kommer att ta sin tid.  Bia fyller 10 år under sommaren 2017.


våren program

Under våren blir det mer träning på hundklubbarna och i skogen på helgerna för hundarna.

Jag delar upp flocken så att hälften får följa med på hundklubbarna åt gången. Det är främst onsdagar och torsdagar som blir hundträningsdagar på klubbarna.


summering av vinern 2016/2017t

Under vintern 2016/2017 har vi tränat lydnad i stadsmiljö på helgerna. Det är en perfekt störningsträning och det är plogat. Vi får  mycket beröm av de äldre pensionärer som är ut och handlar. Jag tycker det är viktigt att vi med brukshundar visar mer vad vi gör med våra hundar. Det är bra att vi har en klubbstuga och marker men det är oerhört viktigt att involvera vår träning i stadsmiljön för att få stabila hundar och att visa upp brukshundsklubbens fina verksamhet.

Vi tränar nosework på hemmaplan och klubben. Vi har preparerat gårdshuset med 4 olika banor och svårighetsgrader. 

Vi har vid några tillfällen under vintern prövat att dra sparken på vägen.  Detta år tog jag inte alla 3 hoffarna samtigt, utan 1- 2 åt gången. Det gick lite väl fort med alla hundar på en gång och jag vill överleva:-)

Vi har pulsat i skogen för att bygga muskler regelbundet, med lösa hundar  men med torkad kyckling i fickorna. Då har hundarna fullt fokus på mig. Jag har testat att sätta en ko-klocka på halsen på den hund som sticker mest efter viltet och det har haft en mycket gynnsam effekt.

 


Kompaniövning (KFÖ)

Nu har jag och Swedehof´s Biarriz (Bia) genomfört årets kompaniövning. Bia fick genomföra patrullering i stadsmiljö för att markera var "terroristerna" låg och tryckte. Trots att majoren hade lagt patrulleringsområde runt hunddagiset så klarade Bia av att hitta "terroristen".  Hon markerade fint var han låg och soldaterna gick in och buntade ihop honom.  Bia var med när vi intog torget i Härnösand och charmade många i publiken. 

Vid ett tillfälle fick jag godkännade att avvika från uppdraget för att handla på Åhléns. Jag klivier in på Åhléns  iklädd i splitterdräkt (8-10 kg), stridsväst (8-12 kg) och ryggsäck (6-10 kg) samt med svartmålade i ansiktet. Hela Åhléns stannade upp. Alla kunder och viss personal stod och gapade. Jag fick gå före hela kön.

När vi kom till Sundsvall och intog västermalms gymnasium klarade hon av att patrullera runt hela området för att tillsist finna en "terrorist" som låg gömd under en buske.  Även under denna kompaniövning visade Bia att hon är 100% skottfast när KSB och Ak4:orna gick av med fullt tryck. Domarna- Majorerna var imponerade över hennes coola inställning. Hundtjänstbefälet bedömde att Bia kommer att klara nästa års kompaniövning också, trots hennes ålder på 9 år eftersom hon är så pigg och alert. 

Min summering är att vill du gå ner i vikt och få betalt, gå med i hemvärnet och genomför en GMU (grundläggande millitärutbildning, 3 mån eller  GU (grundläggande utbildning, 14 veckor) , delta på kompaniövningarna.

 

 


Föreningscoach & instruktör

​I helgen blev jag certifierat som föreningscoach i syfte att utbilda föreningar i föreningskunskap ocj föreningsutveckling samt lösa upp eventuella konfliker i föreningar. Utbildningen har pågått under 1 år med helgstudier ca. 1 gr per månad.

 Nu skall jag ut till föreningar som efterfrågar mina tjänster och utbilda i föreningskunskap och utveckling. Det skall bli roligt och utmanande.

Jag är även instruktör under 1 kväll i veckan under våren och hösten. Där får jag möjlighet att se mina medmänniskor utvecklas och lösa problem med min coachning.

Jag har återupptagit min styrketräning som legat i dvala under 30 år. Jag fokuserar nu på kondition, mage & rygg i första hand. Målet är att öka den psykiska uthålligheten och må bättre fysiskt.

Jag har också börjat träna hundarna mer fokuserat i lydnad, utställningsträning,  tävlingslydnad och spår&sök träning. Målet är utställning under somamr- hösen och tävling under hösten.


Letar vidare

Vid lediga stunder är hunddata och avelsdata min nya vän i syfte att finna lämpliga partners till Alexia. Det är inte utan att jag blir lite sugen på lite nytt blod till kenneln. Före det blir aktuellt behöver jag införskkaffa en större bil som kan förvara hundarna under träningspassen, då volvon börjar bli lite trång. 

Star gym i Härnösand för min fysiska träning är otroligt skönt när jag har ett stilla sittande arbete. Målet är att bygga upp konditionen igen. Det är en lyx med flextid, kunna förskjuta arbetstiden, jobba hemifrån samt över 30 dagars semester. Det finns nu möjlighet att kunna jobba hemifrån fler dagar i veckan, vilket jag definitivt kommer att nappa på.

 


Kennelkonsulenter

Vi har nu haft besök av Svenska kennelklubbens kennelkonsulenter som fick ta del av våra tankar och planer för Gladhoffes hundhus och kennel. De godkände vårt hundhus och hundgårdarna samt  lekhagen. Hundhuset är fortfarande inte klart utan renoveras allt eftersom tiden hinns med.


Hundhus

Vi håller på att renovra hundhuset för Gladhoffes hundar. Hundhuset består i 2 stora boxar och en mindre box. De stora boxarna klarar max 3 stora hundar och den lilla boxen klarar en stor hund eller flera mindre hundar.  Den lilla boxen med uteplats kommer att få nättak för eventuella rymmare. De andra uteplatserna är byggda i ameringsnät så hundarna klarar inte klättra över. 

Jag har passat hundar åt kompisar vars hundar har svårt för de större hundpensionaten, men jag ser gärna att man prövar med de vanliga hundpensionaten först. RSS

 

Bloggerska

_DSC0089

Lise-Lott Pettersson

Blogghistorik

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
pendemins tecken
Livmodersinfektion
våren program
summering av vinern 2016/2017t
Kompaniövning (KFÖ)
Föreningscoach & instruktör
Letar vidare
Kennelkonsulenter
Hundhus
Jakten på avelshane

Kategorier
hundrelaterat
hundträning
om mig

Arkiv
2021
2017
2016
2015
2014
2013