Om oss

Vi är ett par som gillar naturen i olika former. Vi är ett ganska aktivt par som är inriktade inom idrotten och hundsporten. Hundsporten har sin mest aktiva period under våren-sommaren-höst samt  ishockyn som har sin mest aktiva period från augusti till april.

 

Lise-Lott Pettersson

Jag heter Lise-Lott Pettersson och kommer ursprungligen från västkusten och närmare bestämt Trestad ( Trollhättan-Vänersborg-Uddevalla). Jag är uppväxt med Labrador, Schäfer och olika blandras hundar som funnits i familjen och släkten.  Jag gick första hundkursen som 13 åring med farfars schäfer på 76 cm hög, men det gick inte så bra. Hunden ville bara vara med farfar.

Jag har arbetat inom vården som undersköterska, arbetsledare, personalutvecklare,   konsult teamledare  och numera som försäkringsutredare. Jag kom till Västernorrland tillföljd av ett konsultjobb  i utbildning & manegement företag. Där  inriktningen var coachning, ledarskapsutveckling, målbilder, självanalys m.m. för personer som behövde finna en ny arbets & utbildningsinriktning.

 Jag varit aktiv med raskatter sedan 1990 och började med perser. Till följd av en bilolycka orkade jag inte sköta dem som de behövde och de fick nya hem. Då konverterade jag till Cornish rex som är rasen i vårt hem idag. Jag var under åren 1990-1995 ordförande i en kattklubb och arrangerande internationella kattutställningar.  Kattklubben hade 40 medlemmar när jag klev på som ordförande och 150 medlemmar när jag klev av. Klubben hade amställda och klubblokal. Idag finns inte klubben kvar.  Tyvärr fick jag efter en bilolyckan sluta med den aktiviteten pga  hälsoskäl och föreningsosämja. Katterna kommer huvudsakligen från Golden´s katteri som jag har ett långt samarbete med.

 Jag har varit aktiv med hundar sedan 1995 då jag skaffade min första puli.  Under en period hade jag två Puli hanar. De blev min rehabilitering efter en bilolycka. Puli hade jag under 10 år men idag upplever jag vallhundarnas energi kräver lite för mycket. Rasen är speciell och ligger mig varmt om hjärtat. Tyvärr fick bägge hanarna somna in i förtid pga hälsoskäl som påverkade deras psyket negativt. Jag lärde mig jättemycket av dessa herrar.

 Min dröm var redan då hovawart men var osäker på om jag klarade denna ras. Jag fick förmånen att under en period av 1½ år ta hand om en foderhund av rasen Hovawart. Hon hade en del rädsla attacker för sig som aldrig riktigt försvann oavsett vilket metod som testades. Hon fick mig att inse att jag klarade av rasen. Hon lärde  mig mycket bland annat att ha tålamod och arbeta med små steg för att nå framgång. Därefter köpte jag via Scandernas uppfödning min första Hovawart som är Svarte Uffe. 

 Jag är A- figurant inom mentalbeskrivningar  på hundar och inom hemvärnet med försvarsmakt/ patrullhundar. Jag tränar hundarna regelbundet.  Jag är hjälp instruktör på valpkurser och vardagslydnadskurser.  Under några år har jag varit verksam i Njurunda Bhk styrelse och i  Mellan norrlands distriktets styrelse. Jag utbildar mig nu till föreningscoach inom Brukshundsklubben.

 

 

Peter Lundgren

Mitt namn är Peter Lundgren och är en mångsysslare som idag främst arbetar med fastighetsskötsel. Jag har även sysslat med mark och väganläggning, snickeri, lokalvård och som golvläggare. Jag kommer från Kvissleby utanför Sundsvall.

Jag har under många år varit verksam inom idrotten och föreningslivet både som utövare av fotboll, tennis ,golf och boxning. Jag har även kunskaper inom idrottspsykologi och ledarskap som idrottstränare. Idag är jag aktiv inom njurunda ishockys A-lag som materialare. Min mest hektiska tid är mellan september till april varje år.

 I min familj har det alltid funnits katter och hundar. Djuren ligger mig varmt om hjärtat.

På sommaren gillar jag att fiska som avkoppling och jobba i skogen med hundarna. Under 2014 kommer jag att påbörja utbildning inom brukstävlingar med Alf.

Jag har som mål att träna och eventuellt tävla med Gladhoffe Alf som har tytt sig till mig. Jag sitter nu med i styrelsen för Härnösands Brukshundsklubb.

 

Lise-lott Pettersson

_DSC0089
IMG_0950
_DSC0008

Medlemskap

Svenska kennelklubben

Härnösand och Timrå Brukshundsklubb

Svenska hovawartklubben

Sverak - Sundsvalls Kattklubb

Nordiska rexringen

 

Peter Lundgren

Peter 21
Peter 6
Peter 12
1c3f4c59253245dbbacebf86058e4bca_big
Peter L