Gladhoffe

Gladhoffe är en liten kennel med hovawart. Kennel namnet beskriver vad vårt synsätt på hur våra hundar bör vara. Hovawart kan även slarvigt kallas hoppawart vilket väl beskriver rasens glada egenskaper.

Vi avlar främst på meriterade hundar med mycket låg inavelsgrad, låg sjukdoms historik på släktbasis, som har arbetsintresse men ändå kan vara socialt trevliga familjehundar.

Vi vill att våra Hovawart blir aktiva, sociala och mentalt stabila med en vacker utstrålning. En hovawart skall kunna vara aktiva men även kunna koppla av när det är lugnt dvs det finns en av-på knapp.

Vi anser att det viktigt är att djuren är harmoniska, tillgivna, vänliga, sociala och nyfikna, orädda, lekfulla och klarar av att leva ett familjeliv.

Hovawart är en aktiv brukshund som behöver regelbunden allsidig fysisk och mental träning för att bli harmoniska och stabila hundar. Hovawart är även en tysk gårdshund och har naturligt i sig att signalera när något ovanligt händer.

Runt 20% av hovawart blir tjänsthundar inom försvarsmakten, räddningshund, service & assistanshund m.m.

En hovawart kan vara kreativ, uppfinnerik och har mycket energi under sina unga år men lugnar ner sig betydligt när det kommit över unghundsåldern. Med rutiner, lugn konsekvens och regelbunden sund aktivering märks inte detta så mycket. Min erfarenhet är att desto mer energi och kreativitet desto mer brukshund!!!

Vi följer de rekommendationer som Svenska kennelklubben, jordbruksverket och länstyrelsen har för hundhållning.

Valp / hundköpare

- Du/ Ni skall vara hundvan

- Du/ Ni skall i första hand bo i hus eller annan lämplig lösning.

- Du/ Ni skall vara aktiva med prommenader, cykla, vandra m.m.

- Du/ Ni är inriktade på att gå valp & vardagslydnad med hunden

- Du/ Ni skall ha en lösning för hundpassning/rastning när du/ ni jobbar, måste åka bort, ev. får ändrade familjeförhållanden.

- Du/ Ni skall genom mentalbeskrivning för hund och höft & armbågs röntgen mellan 12-18 månaders ålder.

- Jag kommer som uppfödare att följa upp utvecklingen av valpen/ hunden fram till 2 års ålder med telefonsamtal och utvärderingar.

- Kennelläger kommer att arangeras inom några år då vi har fler valpköpare att bjuda in.

 

Stöd

*  Vi vill stötta våra hund och kattköpare efter att de fått komma till sina nya hem.

 * Vi finns tillgänglig för att du och din hund / katt skall få många härliga år tillsammans.

* Vi önskar få reda på på om den nya familjen ämnar sälja hunden/ katten eller avsluta dess liv.  

* Du får ett medlemskap i närmaste SBK lokalklubb under första året.

* Du får ett presentkort med en summa motsvarar halva kostanden för mentalbeskrivning och utställning om resultatet syns i  SKK hunddata, dock senast då hunden är 24 månader.

 

 

Vi finns till för er

Vi vill stötta våra hund och kattköpare efter att de fått komma till sina nya hem.

Vi finns tillgänglig för att ni skall få många härliga år tillsammans.

Vårt uppfödarmål

1. Vid försäljning medföljer registreringsbevis, vaccinationsintyg, aktuell veterinärbesiktning, start set, råd och tips i skriftlig form.

2. Prioritera avel för mentala egenskaper anpassade till rasernas funktion och samhällets krav.

3. Prioritera avel som gynnar avkommans möjlighet till ett långt liv utan hälsostörningar som påverkar livet som familjehund.

4. Prioritera exteriör avel som gynnar god funktion och förebygger förekomsten av icke önskvärda egenskaper hos avkomman.

5. Prioritera avel av hundar med naturlig fortplantningsförmåga.

6. Verka för en låg andel nära släktskapsparningar för att därmed minska inavelsökningen i rasen; medverka till att enskilda individer eller grupper av närbesläktade individer inte överutnyttjas i aveln.

7. Verka för att minska antalet avelsrestriktioner, som inte är relaterade till rasens sundhet men begränsar möjligheterna till ett effektivt utnyttjande av befintligt avelsmaterial.

8. Försöka hålla sig uppdaterad med forskningsresultat som gäller hund och katters hälsa

9. De valpar och kattungar som inte finner nya hem vid leveransålder påböjas socialisering, uppfostran och lättare träning, därav sänks inte priset.

 

Vid leverans

  •     Valparna levereras vana att vistas i hundgård/valphage, bilåkande, kattvana, viss vana att gå i koppel, hantering borste, tänder, klor, viss inkallning påbörjad, viss socialisering & fostran är påbörjad, vissa kontaktövningar, rumsrenhetsträning påbörjad ej färdig .m.m.
  •     Valpen får med sig ett startpaket med koppel, halsband, startfoder, matkopp, utfodringsinformation, tips på bra tillbehör och träningstips, m.m.
  •     Vid leverans har valpen genomfört SKK valptest, veterinärbesiktade, vaccinerad 1 gr av 2, registreringsbevis/ stamtavla,
  •     Valpen har tränats i gruppinkallning från 4-5 veckan, kontaktövningar, m.m. men inlärningen är inte befäst så att de förstår innebörden i orden/ handlingen.

Vi vill att du......

* Vi vill att du som köper våra hundar genomför en mentalbeskrivning via SBK eller en rasklubb , mellan 12 till senast 18 månaders ålder. Vi hjälper er att hitta närmaste planerad MH-prov.

 

* Vi ser gärna att du en gång som unghund och en gång som vuxen hund ställer ut hunden på en officiell utställning på rasklubb, SBK klubb eller SKK klubb.

 

* Vi ser gärna att du har som mål att tävla lydnad, bruksprov, tjänstehund,  drag(försvarsmaktshund,assistanshund,servicehund m.m) eller rallylydnad.

 

* Vi rekommenderar att du som köper våra hundar genomför höft och armbågsröntgen på hunden vid 12-24 månaders ålder. 

* Vi rekommenderar att du prenumenterar på Hovawart klubbens hundtidning, så att du löpande kan följa rasutvecklingen.