Tiken:

 

20170402_120441

Namn: Gladhoffe Alexia,  SE49610/2012

Färg: svart med tecken (SMT)

HD (höfter): B

ED (axel): ua

Utställning: very good

Mental:  MH genomförd

Sköldkörtelprov: 161107 = sköldkörtelvärde i normalstatus med negativ för antikroppar.

Parning och leverans

Genomförd parning:  8 april 2017      

Födelsedag:  10 juni 2017  

Föväntad leverans tidigast:  10- 15 augusti 2017

Inavelsgrad

Inavelsgrad av denna kombination är: 3,5 %

Hovawartklubben är informerad om denna kombination och inavlesgrad.

Vill du ha en hund från B-kullen?

Valp kan "tingas" efter överenskommelse och diskussion/ intervju varvid en handpenning på 2000 kronor erläggs och ett köpekontrakt upprättas. Kontraktet är en säkerhet för både köpare och uppfödare. Resterande köpesumma erläggs då valpen flyttar hem till dig.

Alla hundar som lämnar Gladhoffe är vaccinerade, avmaskade, registerade i SKK, veterinärbesiktade, mentalbeskrivning för valpar enl SKK modellen, valpkullförsäkrad och dolda felförsäkrade i Agria.  

Du får ett sk. "startkit" med koppel,sele, halsband, matskålar, foder för 1 vecka, telefonuppföljning regelbundet under första tiden, jag finns sedan tillgänglig för dig och din hund om behov uppstår.

Presentation av kullen

Nu har valparna kommit. Det blev 6 valpar.

Kön Färg Namn Flyttar till
Tik Svart m. tecken Bontiha Härnösand
Tik Svart m. tecken  Bothild (tilda)  Örnsköldsvik
Tik Svart m. tecken  Brisa  Nyköping
Hane Svart m. tecken  Bradde (eddie)  Skellefteå
Hane Svart m. tecken  Bore (bosco)  Sveg
Hane Svart m. tecken  Bastian (sven)  Ludvika

Fodervärdar kan bli aktuellt

 Det är inte aktuellt med fodervärdsskap för en tik i kennel Gladhoffe i denna kull.Fodervärdar till tikar bli aktuellt             

Information om fodervärdskap  

Gruppen Gladhoffe

Det finns en inofficell grupp på Facebook för de som äger en hund från kennel Gladhoffe. I denna grupp kan du chatta, lägga upp bilder, filmer m.m. Du får träningstips, hälsotips m.m från uppfödaren.

Uppföljning och hälsoprogram

Gladhoffes kennel vill ha kontakt med sina valp köpare och ser gärna att vi får reda på om de blir sjuka eller skadade. Gladhoffe ingår i hovawartklubbens hälsoprogram som två gånger (januari och augusti) om året rapporterar in skador och sjukdomar som uppträder i rasen. Under våra år har det inte inträffat någon allvarlig kronisk sjukdom på våra hundar, vilket vi hoppas kommer att fortsätta.

Pris på hovawart

Gladhoffe B-kull kostar 12000 kronor

Väntat utfall av kombinationen

Detta är en kombination av brukshundar som är mentaltstabila, sociala, glada och vänliga, aktiva och träningsvilliga hundar med nyfikenhet och uppmärksamhet, Hundar men en härlig balans av att kunna vara aktiv och sociala men kan koppla av. Detta är en hundras som behöver en "arbetsuppgift" regelbundet under veckan, för att bli harmoniska. Rasen har låg sjukdomsprognos, men kan ej garanteras.

Hanen:

 Hoffetrollets crezpo2

Namn:  Hoffetrollets Crezpo, SE58424/2013 

Vinster/ Titlar:

C.I.B. & NORD UCH

LD STARTKLASS
NO JV-14
NORD JV-14
RLD N
SE JV-15

Färg:  svart med tecken (SMT)

HD (höfter): A

ED (armbågar): ua

Bruks: uppflyttad högre

Lydnad: uppflyttad lk2

Utställning: 2x IHF Cert

Mental:  MH genomförd

Övrigt: VILTSPÅRPROV-anlagprov godkänt, BPH Genomförd

Väntat färgutfall av färgkombinationen

Alla valpar har färgen vart smed gula tecken (SMT) i olika grader.

Önskemål på valpköpare

För att få en så bred och objektiv bedömning som möjligt av min uppfödning, vill jag att de som köper valp av Gladhoffes kennel kommer att;

  • att röntga höfter, (vid åldern 14-18 månader)
  • att deltaga på mentalbeskrivning  (vid åldern 14-18 mån)
  • minst en officiell utställning. ( vid 14-18 månader)
  • Ögonlysning (vid 2 års ålder)

Detta är något jag önskar att alla gör med sin hund. Anledningen är att jag vill ha en objektiv bedömning av min uppfödning, för att kunna föda upp friska hundar med bra kvalité.

Mentalbeskrivning (MH)  ett bra sätt att använda sig av för att få grepp om hundens personlighet. MH gör man oftast när hunden är mellan 13-20 månader. MH  beskriver hundens reaktioner i en intensitetsskala medan man under korningen bedömer hundens egenskaper, reaktioner och förmåga att hantera olika situationer utifrån ett ideal.  Till detta kommer miljöpåverkan och effekter av funktionärer under själva testet som gör att endast en halvtimme av hundens liv inte ska fälla ett fullständigt avgörande men det är absolut en viktig del att väga in inför avelsbeslut. Att bara förlita sig på hur hunden beter sig i vardagssituationer är förrädiskt då även en osäker och ängslig hund många gånger visar på goda beteenden i en miljö som är invand och trygg. 

Du kommer att få förslag på olika mentalbeskrivningar som genomförs i området där du bor av mig som uppfödare. Jag ser att mentalbeskrivning görs i åldern 14-18 månader. 

Höft och armbågsröntgen vill jag att alla valpköpare gör vid 14-18 månader. När det gäller höftledsdysplasi så har det en kvantitativ nedärvning. En nedärvning som kräver att man, utöver avelsdjuret, känner till höftledsstatusen på hela familjen (kullsyskon, halvsyskon, moderns och faderns kullsyskon) för att kunna beräkna och minimera risken för ledproblem. Är bara några enstaka kullsyskon till ett avelsdjur röntgat så innebär genast denna okända faktor en rejält ökad risk för problem. Att se om en hund har höftledsdysplasi kan bara en veterinär göra efter att ha läst av hundens röntgenplåtar. Det räcker inte med att titta på hunden och säga att den "ser frisk ut" eller att den "aldrig har haltat", därför kräver jag höftledsröntgen på alla mina uppfödda hundar. 

För tikar ser jag gärna att röntgen inte genomförs för nära inpå löpperioden eftersom det kan påverka resultatet, detta är inte vetenskapligt bevisat men det händer mycket i kroppen under den perioden.

Jag vill att du som valpköpare deltar på en officiell utställning när hunden är runt 14-18 månader för att få en beskrivning av den exteriöra kvalitén utifrån en helhetsuppfattning av rasstandarden.

Utställning får inte genomföras om hunden har påverkan efter sedering efter röntgen,  du måste vänta runt 4 veckor. Kontrollera detta med veterinären.

I denna kull vill jag att ni ögonlyser hunden runt 2 års ålder för att kontrollera om det finns någon ögonsjukdom.  Det kan finnas i denna kombinationen finnas risk för gråstarr. Detta är behandlingsbart med dagen medicinska vetenskapliga teknik.